Каталог товарів
Вибране

Що таке дженерики?

Категорії

Шлях лікарського засобу від простої ідеї до аптечного прилавка триває 10-15 років, до нього включено доклінічні та клінічні дослідження, а також постмаркетингові дослідження після надходження у вільний продаж.

Усі три етапи є досить витратними, а крім того, не всі препарати доходять до останньої стадії, з різних причин, не доводять свою клінічну ефективність або виявляються їх небезпечні якості, за якими засіб не може продаватися, але витрати за невдалими проектами вже були зроблені і вони лягають тягарем у ціну того препарату, який виявився успішним.

Для того, щоб дозволити компанії - творцю нового лікарського засобу окупити понесені витрати, виробнику надається виключне право продажу на деякий час на активну речовину препарату та запатентовану торгову назву, після цього часу, всі інші фарм. компанії мають право на виробництво такого ж засобу, що і початковий бренд, використовуючи ту ж активну речовину, але під іншою торговою назвою - це і називається дженерик. a>

Дженерік відрізняється від препарату бренду, назвою, зовнішнім виглядом, упаковкою та більш доступною ціною, а також можуть відрізнятися складом неактивних компонентів, у вигляді барвника, консерванта та ароматизатора, які не мають лікувального ефекту.

Подібність у найголовнішому і основному - це однакова активна речовина - саме вона має лікувальний ефект, тому і у дженерика і у бренда однакові показання до застосування, протипоказання та побічні ефекти.

Доступніша ціна дженерика в порівнянні з брендом, є результатом того, що виробнику дженерика не потрібно проводити дорогі випробування, все це було вже зроблено виробником бренду йому треба тільки взяти готову і випробувану формулу і виробити лікарський засіб, після цього довести еквівалентність бренду і випустити у продаж, а це найменша частина витрат.

Крім цього виробники дженериків практично не витрачаються на рекламу, залучаючи покупця та конкуруючи більш доступною ціною.

Дженерік - це копія бренду на активну речовину, різні зовні, але однакові всередині за складом!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*